KAIXO FAMILIAK!
HONA GATOZ BERRIRO
GURE 4. EGITASMOAREKIN!
GURE HEZITZAILEEKIN BAT EGIN ESKULANA!!
GURE HEZITZAILEEKIN BAT EGIN ESKULANA!!
·
ESKULANA: TXORIENTZAKO JANARIA SORTU
BEHARREZKA DEN MATERIALA:
1-Pote
bat nahasketa iteko.
2-
Gelatina
3-
Txorien haziak,arroza,ogi puskak, kus kus-a..
4-
Sardeska bat
5-
Gailetak egiteko moldeak edo beste molde mota bat(Adibidez plastilinari forma
emotekoak)
7-Egur
pintxoa edo palilloak.
8-
kordela edo zinta.
PAUSUAK:
1.
Gelatina
egin eta potean jarri. Haziak edo erabili dituzuen osagaiak bota eta dana
nahastu sardeskarekin.
2.
Gileten
moldeetan, barrukaldean, olioa bota eta ondo zabaldu.
3.
Ostean,
sardeskarekin moldeak bete eta hotzgailuan saru pare bat ordu.
4.
2
ordu eta gero, moldeetatik atera astiro- astiro eta egur pintxoan jarri ondo
lehortu arte.Normalean, pare bat egun itxaron behar da.
5.
Azkenik,
behin ondo lehortua, zulotxo bat egin egur brotxetakin eta ostean zinta
bertatik pasatu. Zuloa bigun dagoenean ere egin daiteke. Eskegi nahi duzun
lekuan eta disfrutatzera txoriak lagun dituzuela!!
HOLA FAMILIAS! AQUÍ TENEIS NUESTRA CUARTA PROPUESTA!
EN EL VIDEO, LOS EDUCADORES OS ENSEÑAN COMO HACERLO! HACEDLO JUNTOS!
EN EL VIDEO, LOS EDUCADORES OS ENSEÑAN COMO HACERLO! HACEDLO JUNTOS!
·
MANUALIDAD: COMIDA PARA LOS PAJARITOS QUE SE PUEDE
COLGAR.
MATERIAL NECESARIO:
1-Un bol para la mezcla.
2- Gelatina
3-
Semillas para pajaros, pan, kus-kus, arroz..
4-
Un tenedor.
5-
Moldes para hacer galletas u otro tipo.(Los de dar forma a la plastilina
también valen)
7-Palos
de brocheta o palillos.
8-
Cuerda o cinta.
PASOS:
6.
Haz
la gelatina y mezclala con los ingredientes elegidos. Mézclalo bien con el
tenedor..
7.
En
los moldes elegidos, unta aceite y espárcelo bien. Después, rellena los moldes
con la masa.
8.
Mételos
en la nevera 2 horas y después sácalos con mucho cuidado. Déjalos secar un par
de días. Lo normal es que necesiten algo menos de tiempo.
9.
Por
último, con los palillos haz un pequeño agujero y después pasa una cinta o
cuerda para poder colgarlo. El agujero también es posible hacerlo cuando la
masa aun esta blanda. Ya disfrutar con tus amigos los pajaritos!!
iruzkinik ez:
Argitaratu iruzkina